zoubaneas cv
Ευάγγελος Ζουμπανέας
Διαιτολόγος - Διευθύνων Σύμβουλος Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών Συγγραφέας του βιβλίου «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» Επιστημονικός Συνεργάτης SEC
Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Έχει διατελέσει υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής.

Είναι Πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitioner στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Με τον Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης . Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welness και υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought. Επίσης είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;».

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» και το Μάιο του 2010 το 3ο με τίτλο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους»